Clara Gosien Schoonman
Ki Notes, Shiatsu en Acupunctuur, tevens Chi Kung training
 
shiatsu in praktijk

Shiatsu

Shiatsu is een massagevorm die oorspronkelijk ontwikkeld is in Japan. In deze vorm van massage wordt gewerkt met druk. Het woord shiatsu betekent letterlijk 'druk met vingers'. Door gericht druk te geven op bepaalde plaatsen  op het lichaam beïnvloed je de stroom van Ki die door de meridianen in het lichaam vloeit. Afhankelijk van de techniek die ik gebruik wordt de Ki uitgenodigd of naar plekken toe te stromen zodat deze weer meer levendig worden. Of ik stimuleer het verspreiden van de Ki zodat stagnaties worden opgeheven. Zo helpt shiatsu de Ki balans in het lichaam te herstellen. Shiatsu werkt helend en stimuleert je lichaam een nieuw evenwicht te vinden.

Zen Shiatsu is een vorm van shiatsu die verwijst naar een bepaalde stijl. Deze stijl is ontwikkeld door Masunaga.Deze stijl onderscheidt zich van andere stijlen van shiatsu door de nadruk die wordt gelegd op de traditionele principes van de Oosterse Geneeskunde, het meridiaanconcept en de samenwerking tussen twee handen.

'Zen' verwijst naar de houding en aanwezigheid van de behandelaar; er is stille ingetogen aandacht voor wat zich aandient. 

 

Shiatsu werkt bij allerlei klachten en pijn

Hiervan geef ik enkele voorbeelden.

Shiatsu is effectief bij pijn in nek, schouder, rug en knie. Maar shiatsu kan ook de vertering en verwerking van je voedsel verbeteren.

Slaap je niet goed in, of wordt je juist vaak wakker ? Ben je 's ochtends niet uitgerust na de slaap? Houd je lichaam makkelijk vocht vast ? Of heb je juist meer last van droogteverschijnselen?
Shiatsu kan helpen de balans te herstellen.

Hormoongerelateerde klachten rond de menstruatie, de overgang of prostaatproblemen kunnen door shiatsu verminderen.

Als je te maken hebt met plotselinge, ingrijpende veranderingen in je leven, kan shiatsu helpen deze overgangen te maken.

Shiatsu versterkt de immuniteit zodat infecties sneller geweerd kunnen worden.

Door verbetering van de circulatie in je lichaam hebben stress en emoties minder snel vat op je.