Clara Gosien Schoonman
Ki Notes, Shiatsu en Acupunctuur, tevens Chi Kung training
 
chi kung heeft vele vormen

Chi Kung wekelijkse training

 

8 mei t/m 3 juli'17    muv 5 juni

Op maandagochtend

van 9.00- 10.15 uur

en

van 10.45- 12.00 uur

De lessen worden gegeven in de Berkeley in Bergen.

Heb je belangstelling om een proefles te volgen om te kijken of het wat voor je is? 

Op maandag 26 juni en maandag 3 juli is dat mogelijk. Laat me even weten als je komt.

Momenteel bestaan de groepen alleen uit vrouwen in de wekelijkse training.

Tarief

 € 90,-

groep maximaal 10 personen

De betaling vindt plaats aan het begin van de lessenreeks. Nadat deze betaling heeft plaatsgevonden is er geen teruggave van lesgeld meer.

 

 

Chi Kung betekent de ontwikkeling en oefening van chi (chinees) of ki (japans), de levensenergie.

De Chi Kung training is een onderdeel van de Oosterse Geneeskunde. Voor gezonde mensen biedt het een mogelijkheid om die gezondheid te behouden en versterken. Zieken kunnen met Chi Kung stap voor stap hun vitaliteit herwinnen. Ouderen houden met Chi Kung contact met jeugdige veerkracht. Jonge mensen kunnen hun kracht ermee leren beheersen en richting geven.

In de lessen wordt het trainen van staande houdingen afgewisseld met bewegende Chi Kung oefeningen. Op een vriendelijke manier trainen we om innerlijke discipline, alertheid en ontspanning bij elkaar te brengen. De beste leermeester is geduld. Wanneer je met een vaste regelmaat traint, ook al is dat maar voor een kwartier per dag, worden de verbeteringen van lichamelijke en emotionele gezondheid bestendigd. Ieder oefent op zijn of haar niveau, naar gelang conditie en ervaring.

 

 

 
staan als een boom

Staan als een boom

Binnen de Chi Kung traditie zijn er tal van richtingen en interpretaties. Eén van de meest oorspronkelijke stijlen is Zhan Zhuang Chi Kung, vrij vertaald 'staan als een boom'. De training bestaat eruit om eerst voor kortere, en later voor langere tijd, in verschillende houdingen te blijven staan. Hoewel dit te eenvoudig lijkt om waar te zijn, blijkt het een fascinerende en opmerkelijk effectieve manier van oefenen. Zhan Zhuang (spreek uit: 'zham zhong') is een compleet systeem voor de cultivatie van chi .

In Zhan Zhuang Chi Kung komen gezondheidsoefening, martiale kunst en lichaamsbewustzijn samen en worden aanpassingsvermogen en immuniteit versterkt. Het is de kunst van de batterij opladen.